Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Λατρεύω το Γαλλικό Κινηματογράφο


Audrey Tautou, πιστεύω είναι από τις καλύτερες ευρωπαίες ηθοποιούς! Χθες είδα μια ακόμη ταινία της και έμεινα... κατάπληκτη! "ENSEMBLE C'EST TOUT" , ελληνικός τίτλος "Φτάνει να 'μαστε μαζί" με την Audrey Tautou και τον Guillaume Canet. Η ταινία φοβερή! Δεν δείχνει κάτι για να σε ξαφνιάσει, δείχνει απλά καθημερινά πράγματα με ενα τόσο γλυκό και τρυφερό τρόπο! Αυτό είναι ουσιαστικά το ξάφνιασμα...
Μετά από κάθε γαλλική ταινία που βλέπω, αγαπώ όλο τον κόσμο! Ναι! Ναι! και εσάς!! Τι τρυφεροί άνθρωποι και πόσο λατρεμένη γλώσσα... κάποιοι τη μισούν, αλλά τι να κάνουμε γούστα είναι αυτά!!!
Το αποφάσισα, από εδώ και στο εξής θα κάνω αφιερώματα στις ταινίες και στα θεατρικά που μου αρέσουν. Γρίφο δεν θα ξαναβάλω μαλλον, γιατί κλέβετε, τους κοιτάτε μεσα στο ίντερνετ!! Δεν γίνεται παιχνίδι έτσι, με ζαβολίες!!
Γειά και χαρά σας! Καλή εβδομάδα!!!

19 σχόλια:

Spyros Vlahos είπε...

Δεν προφτάνω να διαβάσω τι γράφεις (αλλά θα επιστρέψω) γιατί ήμουνα έξω και δυο-τρία κρασιά πιο πάνω κάνουν τη διαφορά, Άσεε που παίχτηκαν και κιθάρες, τραγούδια παλιά κι αγαπημένα που θύμισαν θανάτους κι όχι μόνο.
ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ για σένανε είναι τίποτα, για μένανε είναι βαρύ.
Αγαπώ όλον τον κόσμο κι αυτό είναι το λάθος μου.

amelie είπε...

σπυρετο!! ετσι ειναι η κερκυραικη ψυχη... ειναι απλα ψυχη,το αιμα δε που κυλαει, εχει τη ζεστασια του κρασιου. η προφορα σαν τα τραγουδια και οι κινησεις τν χεριων, οι γρηγορες και σπασμωδικές, σαν την κιθαρα!

Γκρινιάρης είπε...

Καλημέρα!
Να σου πω την αλήθεια, εκτός από το Amelie, άλλη ταινία της Tautou δεν έχω δει. Αλλά θα έβλεπα ευχαρίστως, γιατί μου είχε αφήσει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Οπότε σημειώνω την ταινία!

kanataki είπε...

κάποιος πήρε Ελευθεροτυπία την Κυριακή!

Λου είπε...

Καλη σου μερα Αμελακι....χτες το βραδυ....μετα την αγορα της Κυριακατικης Ελευθεροτυπιας.....ειδα παλι την Αμελί...μια απο τις καλυτερες ταινιες ever.....εχω δει και το ''ατελειωτοι αρραβωνες'' αλλα το Αμελί μιλαει στην καρδια μας.....καθε γυναικα κρυβει μεσα της μια Αμελι.....οπως κι εσυ...ετσι κι εγω ερωτευομαι μεσα απο την Τεχνη και τον Διαφωτισμο, την Γαλλια που μισω...
Καλη σου μερα.

Bitchy Bitch είπε...

Μικρή ΣΥΜΦΩΝΩ. Η "Ensemble c'est tout" ειναι απίθανη. Να ρωτήξω. Πρέπει να δεις γαλλική ταινία για να μας αγαπήσεις ? αλλιώς είμαστε χαμένοι απο χέρι ? ΑΠΑΠΑ !!

Spyros Vlahos είπε...

Ο κινηματογράφος είναι ιαματικός.

amelie είπε...

γκρινιαρη: η Tautou εχει κανει αρκετες ταινιες...μεταξυ αυτων τον κώδικα ντα βιντσι... Αν κοιταξεις θα βρεις!! εκτος αν θες να στις πω...

Kanataki: δεν πηρα ελευθεροτυπια την κυριακη, ξερω οτι το ειχε αλλα την εχω ηδη απο αλλη εφημεριδα... και δεν ειδα το αμελι(το οποιο εχω δει 123.456φορες) ;)
lou: τρομερα και τα δυο, αν και οι ατελειωτοι αρραβωνες , ειναι λιγο ατέλειωτοι!!
BitchQ ειδικα εσενα, δεν προκειται να σε αγαπησω ποτε!! ο,τι ταινια και να δω! χεχεχεχε!!!
Σπυρετο: τα ξαναπαμε, και συμφωνω και σε αυτο το σχολιο σου...

Γκρινιάρης είπε...

Ναι μωρέ, έχεις δίκιο, την ξέχασα στον Κώδικα! Όσο για καλές προτάσεις, πάντα τα αυτιά μου είναι ανοιχτά!

mikros fokion είπε...

123.456φορες... παλι ψεματα λες? αφου το εχεις δει μονο 123.455φορες

amelie είπε...

Γκρινιάρη μπες εδωhttp://www.cinemanews.gr/v5/starbio.php?n=3584
το dirty preety things και το «A La Folie Pas Du Tout» είναι πολύ ωραιες ταινιες, ούτε εγω τις εχω δει όλες...αλλα θέλω πολυ..αν και δνε υπαρχουν ολες εδω και χωρις υποτιτλους δεν σκαμπαζω!
μικρε φωκιων συγνωμη νομιζα οτι ηταν 123.456, εχεις δικιο!

Love and Poison είπε...

Συμφωνώ dear αλλά αγαπημένη μου γαλλική θα έλεγα το Le Huitieme Jour ;)))

Σαν γλώσσα όμως ούτε εμένα μου αρέσει ;Ρ

amelie είπε...

love and poison: ξερεις ποιος ειναι ο ελληνικος τιτλος? μηπως ειναι μια παλια ασπρομαυρη?

Love and Poison είπε...

Μα φυσικά... Ευτυχώς η ελληνική ονομασία είναι η ακριβής μετάφραση... "Η Όγδοη Μέρα" είναι ο τίτλος και πήρε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες αν θυμάμαι καλά...

Έγχρωμη του 1996 είναι. Ρώτα σε "σινεφίλ" dvd club, μήπως το έχουν (ναι, υπάρχουν και εξειδικευμένα dvd clubs!?!) Αλλιώς θα σου πω άλλο τρόπο αν ενδιαφέρεσαι...

Περισσότερες πληροφορίες εδώ -->
http://www.imdb.com/title/tt0116581/

amelie είπε...

love and poison : ευχαριστω παρα παρα παρα παρα πολυ!!!!

kelly alamanou είπε...

Να'σαι καλά κοριτσάκι που μίλησες γι'αυτή τη ταινία. Την έψαξα, τη βρήκα, την είδα, και παρα μα παρα πολύ μου άρεσε!
Φιλιά

amelie είπε...

rodoula-kelly χαιρομαι πολυ πραγματικα που σου αρεσε η ταινια αυτη... σπανια βρισκω ανθρωπους που να τους αρεσει το γουστο μου στις ταινιες!!! αν θες και αλλες προτασεις εδω ειμαι εγω!!! φιλια!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γαλλικός κινηματογράφος είναι ενα από τα σημάντικότερα κομμάτια του Παγκόσμιου κινημάτογραφου.Αυτό που πραγματικά συμβαίνει σήμερα είναι οτι έχουμε τόσο αλλοτρίωθει από την Αισθητική του Χόλλυγουντ που οταν βλέπουμε μία πραγμάτικη ταίνια (συνήθως Ευρωπαική) έστω καί την πιο απλή συγκινούμαστε .

amelie είπε...

de profundis: εχουμε γινει τοσο αμερικανακια που δεν μπορουμε να αποβαλλουμε αυτη την ηλιθια κουλτουρα του "ουαου"... μονο που εχουν αρχισει και τα αμερικανικα σιριαλ να γινονται της μοδας... ακουγεται περιεργο στον κοσμο οταν λεω οτι δεν μ αρεσουν τα "φιλαρακια" ή το "prison break" ... ωραιος κινηματογραφος ειναι αυτος που με απλα πραγματα θα σε κανει να πορωθεις, οχι οπως τα αμερικανικα που τσιριζουν και αγκαλιαζονται σαν υστερικα!
με λιγα λογια συμφωνω απολυτα με την αποψη σου! γεια και χαρα