Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008

Ρατσισμος - 15 ΜαιουΟ ρατσισμός είναι το φαινόμενο κατά το οποίο μια ομάδα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική, με συγκεκριμένες πεποιθήσεις) τυγχάνει αρνητικής αντιμετώπισης από μια άλλη ομοειδή ομάδα και μπορεί να διακριθεί σε πολλά είδη. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη (από το αγγλικό race = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός.

Οι ρατσιστές πιστεύουν ότι η φυλή με συγκεκριμένα εξωτερικά ή ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, έχει το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν ανώτερη από τις άλλες.

Γενικά η λέξη ρατσισμός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων εναντίον μίας άλλης ομάδας. Έτσι οι ρατσιστές απορρίπτουν την διαφορετικότητα. Επίσης, οι φυλετικοί ρατσιστές θεωρούν μία συγκεκριμένη ομοιογενή ομάδα ανθρώπων ως ανώτερη, π.χ. θεωρούν τους "λευκούς" ανθρώπους ανώτερους από τους "μαύρους". Ο ρατσισμός θεωρείται παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος του ανθρώπου στην ισότητα στους τομείς της εργασίας, της πολιτικής, της οικονομίας και άλλων παραγόντων της καθημερινότητας.

Από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ρατσισμού αποτελούν οι πεποιθήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος πίστευε ότι η ξανθή Άρια φυλή (άνθρωποι που κατάγονται από τη φυλή των Αρίων) έχει δικαίωμα να κυβερνάει τη γη, εις βάρος όλων των άλλων.

Τέτοιες πεποιθήσεις έχουν αποδειχτεί λανθασμένες από επιστημονική και ανθρωπολογική έρευνα, η οποία αποδεικνύει πώς όλοι οι άνθρωποι έχουν τον ίδιο πρόγονο, με αποτέλεσμα να έχουν τις ίδιες νοητικές και φυσιολογικές ικανότητες.


πηγη:http://el.wikipedia.org


Και ναι, ειμαι ρατσιστρια... Γιατι δεν μπορω να αποδεχθω μια ανθρωπινη ομαδα:
Τους Στενομυαλους... Ειναι μια φυλη με ιδιαιτερα χαρακτηριστικα.
Το συμπτωμα ειναι η "απολυτη στενομυαλια", καταλαμβανει καποιο μερος στην κρανιοεγκεφαλικη χωρα, με αποτελεσμα το μυαλο των κατοχων τους να ειναι τοσο πιεσμενο απο ολες τις μεριες και ετσι υπολειτουργει...
Χρονια τωρα προσπαθουν να βρουν το αντιδοτο για αυτην την παθηση.
Αλλα λυπαμαι πολυ, μεχρι να γιατρευτουν δεν μπορω να τους αποδεχτω.
Ας τα βγαλουν περα μονοι τους...


ΥΓ.1: Ανταποκρινομαι στο καλεσμα, των Bloggers:

Στις 15 Μάη καλούνται να κάνουν τη φωνή τους μια «γροθιά» κατά της αδικίας και των δυναστών ανά τον κόσμο
Στις 15 Μαϊου οι bloggers ανά τον κόσμο μπαίνουν στον αγώνα για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσα από την πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρσι το Bloggers Unite. Η εν λόγω ομάδα είναι μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε για να αξιοποιήσει τη δύναμη της μπλογκόσφαιρας και να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Απευθύνει μια πρόσκληση στους bloggers να αναρτήσουν στα blogs τους αναρτήσεις σχετικά με μια συγκεκριμένη κοινωνική αιτία ή πρόβλημα, για μια μόνο ημέρα, την 15η Μαϊου, ώστε να μετατραπούν σε μια φωνή διαμαρτυρίας, μια φωνή που μπορεί να συνενώνεται με χιλιάδες άλλες για να βοηθήσει να γίνει μια ουσιαστική θετική εξέλιξη, ένα βήμα προόδου στον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές ηγεσίες και οι παγκόσμιες και κατά τόπους ελίτ αντιλαμβάνονται, χειρίζονται και αντιμετωπίζουν οικουμενικής κλίμακας και διάστασης θέματα, όπως το περιβάλλον, η παγκοσμιοποίηση, οι διευρυμένες ανισότητες, η επισιτιστική κρίση και η συνακόλουθη έλλειψη βασικών τροφίμων, η άνοδος της θερμοκρασίας και το φαινόμενο του θερμοκηπίου κ.ά.
Ο Μάιος σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο των Bloggers Unite και αυτή τη φορά έχει δρομολογηθεί μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που επιλέχθηκε από τα μέλη του οργανισμού Blog Catalog. Στις 15 Μαϊου οι bloggers καλούνται να ενωθούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προχωρήσουν σε μια δήλωση ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της ζωής, της αξιοπρέπειας, της ισότητας, της δικαιοσύνης.
Στις 15 Μαϊου 2008 καλείται ο κάθε blogger να είναι μαζί με όλους τους συναδέλφους του στην ίδια πλευρά του μετώπου κατά των καταπατητών και τον προσβολέων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες άλλα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία μπορούν να γράψουν, τα θέματα είναι στην επιλογή του καθενός.
Άλλα θέματα που έχουν τεθεί επί τάπητος και αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης και προβληματισμού στις τάξεις των bloggers είναι η παράνομη φυλάκιση δημοσιογράφων που καλύπτουν συνελεύσεις, οι κυβερνήσεις που αγνοούν την ταλαιπωρία των πολιτών και τους αφήνουν στο έλεος των ποικιλώνυμων «συμμοριών», η λογοκρισία του Διαδικτύου προκειμένου να αποτραπεί η ελευθερία της έκφρασης, οι σκληρές τιμωρίες που περιλαμβάνουν βασανιστήρια, η αναγκαστική εργασία και η πείνα και η άσκηση βίας κατά των γυναικών από μέλη στρατιωτικών οργανώσεων σε πολλές χώρες του κόσμου.

ΥΓ.2: Οταν ειναι για μπλογκοπαιχνιδια η διαδοση γινεται με ταχυτητα φωτος... και οταν ειναι γινει κατι της προκοπης αργει ποοοοολυ...


ΥΓ.3: υπογραψτε εδω για το διωγμο του Στελιου Κουλογλου απο την κρατικη τηλεοραση
Γεια και χαρα...
Τα σεβη μου, Αmelie

16 σχόλια:

Λου είπε...

Ένα πλοίο βουλιάζει στη μέση του ωκεανού. Όλες οι βάρκες έχουν γεμίσει
και έχουν φύγει, εκτός από μία, η οποία όμως χωράει
τρία άτομα. Πάνω στο πλοίο έχουν μείνει ο καπετάνιος, δύο λευκοί και
ένας μαύρος. Όταν φτάνουν στη βάρκα ο καπετάνιος λέει:
"Ως καπετάνιος του πλοίου, δικαιούμαι μία θέση. Ένας λοιπόν από εσάς δεν
θα έρθει με τη βάρκα". Μόλις το ακούει αυτό ο
μαύρος, αρχίζει να γκρινιάζει: "Ξέρω, εγώ θα μείνω γιατί είμαι μαύρος".
"Όχι", λέει ο καπετάνιος, "εγώ δεν είμαι ρατσιστής και
δεν θα επιτρέψω να γίνει κάτι τέτοιο. Θα γίνει κλήρωση με ερωτήσεις.
Όποιος δεν απαντήσει σωστά θα μείνει πίσω.
Σύμφωνοι;". "Σύμφωνοι", λένε όλοι. "Λοιπόν, ποιο ήταν το μεγαλύτερο
ναυάγιο στην ιστορία;", ρωτάει τον ένα λευκό. "Ο
Τιτανικός", απαντάει εκείνος. "Πόσοι άνθρωποι πνίγηκαν;", ρωτάει το
δεύτερο λευκό. "Χίλιοι πεντακόσιοι", απαντάει εκείνος.
"Ονόματα και διευθύνσεις", ρωτάει το μαύρο.

Ρατσιστης κατα συνειδηση η κατ΄αναγκη λοιπον ?

Γι' αυτο αυτοπροσδιοριστηκα Rom....καλη μου φιλη.
Να 'χεις ενα καλο βραδυ!!!

koulpa είπε...

Aχ καλό μου.. ο άνθρωπος είναι ζώο που αρέσκεται να ενάσεται σε αγέλη.. ειδικά ο χαζός και επιφανιακός.. είναι ένας τρόπος αυτοπροστασίας.. και αμύνεται επιτιθέμενος στις αντίπαλες αγέλες και ιδιατέρως στους μοναχικούς.. με ενοχλεί αλλά δεν διατηρώ ελπίδες ότι κάτι μπορεί να το αλλάξει αύτό.. μακάρι να κάνω λάθος βεβαίως:):)
καληνυχτούδια:):)

wert01gf είπε...

Και τα δικά μας σέβη και την καλησπέρα μου amelie.
Υπογράψαμε! Υπογράψαμε!
Και σε παρακολουθούμε..

amelie είπε...

λου εχεις απολυτο δικιο... ειναι το κλασικο που λενε "δεν ειμαι ρατσιστης αλλα αυτοι οι αλβανοι τι κανουν εδω?"


κουλπα: δυστυχως και εγω δεν βλεπω αλλαγη.. αλλα εστω και ενας να νοιωσει μια συγκινηση και να αλλαξει πεποιθησεις εμενα που αρκει...


wert01gf: γεια σου φιλε μου, ευχαριστω πολυ που με παρακολουθειτε... ειναι αμοιβαια τα αισθηματα...χεχε!

pafa64 είπε...

Σαν να έχει μεγαλώσει αυτή η φυλή
στην Ελλάδα.Και δυστυχώς είναι όλοι
εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Αποτυχία πλήρης, όλων των συστημάτων.

Spyros Vlahos είπε...

Το ανέκδοτο της Λου φανταστικό.

Άλλο μ' έκανε να σταθώ, το παράπονό σου ότι τα μπλογκοπαίγνιδα διαδίδονται σαν τη χολέρα και τα σοβαρά πράγματα μένουν στα αζήτητα. Ακριβώς η άποψή μου. Νά 'σαι καλά που βρέθηκες στο δρόμο μου. Πρώτη φορά είδα ανάρτηση για τις στυλιζαρισμένες αηδίτσες (μπλογκοπαίγνιδα). Εμείς οι δυο μείναμε, φοβάμαι. Οι άλλοι απαντούν σε ερωτήσεις του τύπου "βάλε το δάκτυλό σου εκεί που δεν μπαίνει ήλιος και πες μας τι αισθάνεσαι" (Εκεί που δεν μπαίνει ήλιος είναι λίγο πιο κάτω από τη ... Μεσσηνία)

Κι εγώ είμαι ρατσιστής, δεν πάω τους μαλάκες!

Klearchos είπε...

Καλό Σαββατοκύριακο!

mikros fokion είπε...

amelie μην ανησυχεις δεν εισαι εσυ ρατσιστρια με τους βλακες αυτοι ειναι ρατσιτσες με σενα!
:)

amelie είπε...

σπυρο μου , θεωρω οτι τα μπλογκπαιχνιδια δεν προσφερουν τιποτα , απλα μ αρεσε που συμμετειχα μια φορα εστω... αλλα μου την εδωσε γιατι η διαδοση τους γινεται γρηγορα και σε κατι αξιολογο, κανεις δεν ανταποκρινεται ή μαλλον ελαχιστοι...

κλεαρχος: καλο σαββατοκυριακο φιλε μου!


μικρε φωκιων: ειναι απλως αμοιβαια τα αισθηματα...

γεια και χαρα

if.. ιγένεια είπε...

Σωστή σε βρίσκω..

faraona είπε...

Amelie
πολυ καλο ποσταρισμα .Μπραβο!
Για τον Κουλογλου υπεγραψα.
τ φιλια μου

amelie είπε...

if να σαι καλα

faraona: ευχαριστω φαραονα μου, να σαι καλα... φιλια

Limokontoros είπε...

Ϊσως αυτό το post θα έπρεπε να το διαβάσει ο theodore ύστερα από το σχόλιο που άφησε στο blog ΜΟυ με θέμα τον Ε.Βενιζέλο...
Ευτυχώς εξηγείς ξεκάθαρα το τι είναι ρατσισμός και τι στενομυαλιά!
Εγώ αυτό κράτησα από το post σου...!
Χαιρετώ!

Amεliε * Dήmηtρa είπε...

Πολύ ωραία! Γινόταν να λέγεσαι "Αmelie" και να μην έχεις αυτές τις πεποιθήσεις; Στο λέω εγώ. Δε γινόταν.

Κρίμα που άργησα τόσο να δω αυτή την ανάρτηση. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου (ως άλλη Amelie κι εγώ). Δυστυχώς ο ρατσισμός όσο πάει και φουντώνει - και δεν εννοώ το ρατσισμό για τους στενόμυαλους. Χωρίς να ξέρω για τους Bloggers Unite και την προσπάθειά τους, πάντως, κάλυψα κατά κάποιο τρόπο το θέμα στην ανάρτησή μου για τους μετανάστες.

amelie είπε...

ειμαι απαραδεκτη αλλα τωρα ειδα τις αναρτησεις των σχολιων σου... και δεν σας ειχα καλωσορισει εξ αρχης... να στε καλα ...limokontore γεια σου φιλε μου...

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛