Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Ας γίνουν πάλι τεσσερις οι εποχες!


Μέρα με τη μερα συνειδητοποιουμε το ποσο απαραδεκτη ειναι η συμπεριφορα μας απεναντι στο περιβαλλον... Ακόμα και μετα απο ολες τις προσπαθειες που κανει μια μεριδα ανθρωπων για να προλάβει το κακό που εχουμε προκαλεσει, καποιοι αλλοι συνεχιζουν να ειναι λιγουλακι "γαιδουρια"... Δεν ειναι κατι δυσκολο να κανουμε, απλα πραγματακια για να σωθει αυτο το δυστυχο το περιβαλλον... Εγω παντως και πιστευω και ολοι μας θελουμε να μετανοησουμε και να κανουμε επιτελους κατι και για να αναπνευσει λιγο και η φυση, αρκετο οξυγονο της κλεψαμε...

Η προσπαθεια που κανουν καποιοι οργανισμοι για το περιβαλλον ειναι αξιοθαυμαστη, τωρα εχω αρχισει να πιστευω οτι κατι μπορει να γινει και απο τους Bloggers... Προτεινω λοιπον, μια συγκεκριμενη μερα να αφιερωσουμε ενα ποστ και για το περιβαλλον με κατι που θα εχει ετοιμασει ο καθενας μας, με τη δικη του προσωπικη πινελια... Την Πρωταπριλια λοιπον , ας κανουμε πλακα σε αυτους που συνεχιζουν να ειναι απερισκεπτοι...
Την 1-04-2008 , ας ανεβασουμε αρθρα, φωτογραφιες, βιντεακια, προτασεις, ζωγραφιες και ο,τι αλλο θελει ο καθενας... Τωρα αυτο που μενει ειναι η διαδοση για να υλοποιηθει αυτη η προταση. Ας συνεργαστουμε λοιπον, για να ακουστει ο ψιθυρος μας, η φωνη μας, η κραυγη μας, το ουρλιαχτο μας!!! Περιμενω φυσικα και δικιες σας προτασεις, καθως και η βοηθεια σας για τη γνωστοποιηση της "διαμαρτυριας" που θα γινει την πρωταπριλια!
Γεια και χαρα σε ολους!

15 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Επιτέλους κάτι όμορφο που προτείνει κάποιος, και βέβαια θα συμετέχω θα πω και την εγγονή μου να ζωγραφίσει κάτι για κείνη την ημέρα, οχι οτι θα καταφέρουμε κάτι μα ΘΑ κανουμε κάτι τουλάχιστον!

amelie είπε...

ναι αχτιδουλα και εγω αυτο σκεφτηκα... απλα πρεπει να το διαδώσουμε...μια παιδικη ζωγραφια θα ειναι ο,τι καλυτερο!

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Ωραία ιδέα! Αλλά έχω μια επιφύλαξη για την ημερομηνία. Φοβάμαι μήπως χαθεί το μήνυμα μέσα στη γενική φαρσοπαραμυθολογία της πρωταπριλιάς.

Spyros Vlahos είπε...

Σε πληροφορώ ότι στις 29 Μάρτη είναι "η μέρα της Γης". Από τις 8 ως τις 9 το βράδυ σβύνουν οι συσκευές και τα φώτα. Το πείραμα έγινε πέρσυ στην Αυστραλία η οποία εξοικονόμησε 10% της ενέργειάς της

wert01gf είπε...

Δημιουργική η Amelie! χεχ..
Εύγε!

Λου είπε...

Ωραια η ιδεα σου Αμελι.....φοβαμαι οτι η Γη τελειωνει...τα αποθεματα στερευουν...η ανθρωπινη λεηλασια δεν εχει σταματημο....κι ας μην βγαζουμε τους εαυτους μας απεξω....μια βολτα στην Πελλοπονησο πριν λιγες μερες με εκανε να δω την ανθρωπινη ασυδοσια..
Δεν ξερω....αλλα οταν βλεπω το εγκλημα στο φυση...αντιλαμβανομαι ποσο ενοχη ειμαι.

Yannis Zabetakis είπε...

αυτός που σκέφτηκε την 1η Απριλίου...
θέλεις να μας κάνει...πρωταπριλιάτικο αστειάκι;

το περιβάλλον δεν σώζεται έτσι όσο έχουμε κουφό υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλησπέρα!!! χαίρομαι που η αναζήτηση μου στο διαδίκτυο με έβγαλε σήμερα στον δρόμο σου!!! Εγώ την 1η Απριλίου θα συμμετέχω.. Θα το πω.. Θα το διατυμπανίσω..

Αν και για να μην κρυβόμαστε , μας λείπει η παιδεία... Οι Ελληνες θα καταλάβουν το κακό όταν , το ποτάμι δεν θα έχει γυρισμό... όπως πάντα άλλωστε!!!!!!!!!!!!!!

pafa64 είπε...

Μου άρεσε αυτό το λιγουλάκι γαϊδούρια.
Η ιδέα είναι πολύ καλή.
Η ημερομηνία είναι πονηρή.
Για πείτε καμιά ιδέα, όρεξη υπάρχει.

amelie είπε...

γιωργος χρηστινιδης: φιλε μου καλλιτεχνη τα πιο σοβαρα πραγματα λεγονται μεσα απο την πλακα... ετσι το σκεφτηκα... ελπιζω να συμμετεχεις και εσυ ... βασικα ειμαι σιγουρη!γεια σου!

σπυρος: πολυ καλο και αυτο, μπορουμε φυσικα να το διαδοσουμε για τη συμμετοχη ολο και πιο πολλων!
γεια και χαρα!

werto1gf: να σαι καλα... ελπιζω να σου αρεσε η ιδεα... φιλια!

λου: ολοι ειμαστε ενοχοι, και επειδη νιωθω πολλες τυψεις , οπως και πολλοι απο εμας... ας κανουμε λοιπον κατι... φιλια γλυκυτατη λου...

izabet@chem.uoa.gr : φιλε μου, επειδη σε κανενα τομεα οι ιθυνοντες δεν εχουν καλη ακοη... καπως πρεπει να ενεργησουμε και εμεις σαν πολιτες και bloggers ... αν προσεξες το προτεινα σαν αφιερωμα... και μεσα απο αυτο να αφυπνιστουν συνειδησεις... ελπιζω να σου αρεσε το "αστειακι" μου και να κανεις πλακα μαζι μας...

ζαχαρουλα: με τιμουν πολυ τα καλα σου λογια... καλως ορισες λοιπον στο σπιτι μου... και με κανει ιδιαιτερα χαρουμενη το γεγονος οτι θα βοηθησεις σε αυτην την προσπαθεια... να σαι καλα γεια και χαρα!

Pafa64: γεια σου Pafa χαιρομαι που σου αρεσε... αμα δεν γινουμε πονηροι σε αυτην τη χωρα θα παμε χαμενοι... ιδεααααα.... το αφηνω πανω σου... γιατι αν σου δωσω ιδεα , θελω μετα τα πνευματικα δικαιωματα! γεια σου φιλε μου!

Ιφιγένεια είπε...

Καλησπέρα !
Κι εγω πιστεύω ότι καλή επίσης ημερομηνία θα ηταν και η 29/03 καθώς είναι η μέρα της Γης !!! Οτι αποφασίσετε δεκτο !
Καλό σου βράδυ !

faraona είπε...

Amelie
καλησπερα
πολυ ενδιαφερουσες οι προτασεις σου και ειδικα για την Πρωταπριλια συμφωνω απολυτα.
Πολλα φιλια και καλο βραδυ.
Σε βαζω σημερα στα links του ΚΑΡΟΥΣΕΛ μου.

amelie είπε...

Ιφιγενεια: μπορουμε να κανουμε λιγο "ζεσταμα" τωρα και να οργανωσουμε μια αλλη ημερομηνια για πιο δυναμικη παρουσια... φιλια!

Faraona:καλησπερα... χαιρομαι πολυ για τα καλα σου λογια.. και για την επιθυμια σου να συμμετασχεις!!! φιλια

koulpa είπε...

Kάθε μέρα καλή είναι..:):)
Καλησπέρα και καλό μήνα:):)

Cle Petridou είπε...

κρίμα, άργισα...