Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Ηρθε και το πασχα....!







Σαν καλη ελληνιδα χ.ο.(χριστιανη ορθοδοξη) θα αποχωρίσω απο τη Θρακικη πολη και θα παω στο Θεσσαλικο καμπο δια τον εορτασμο της Αναστασεως και του Πασχα...

Οι ελληναραδες-πιστοι χριστιανοι κατα την πλειοψηφια τους, νηστευουν μονο τη Μεγαλη Εβδομαδα και πολλες φορες μονο Μ.Πεμπτη, Μ.Παρασκευη και 1/2 του Μ. Σαββατου(μετα εχει μαγειριτσα) Βλεπεις μια κατάνυξη, μια αφοσιωση θα ελεγα, μια ξαφνικη προσελευση στην εκκλησια...

Παρατηρησα λοιπον, πως κυλά η Μ. Εβδομαδα στα ατομα της ηλικιας μου, δηλαδη 18-25 ετων και δη στους φοιτητες...


Μ.Δευτερα : Λιγο Χαλαρα... δεν εχουμε μπει ακομα στο πνευμα του Πασχα... οι καφετεριες ειναι γεματες-οχι πολυ- αλλα ειναι...

Μ.Τριτη: Επιταχυνουμε λιγο, γιατι πρεπει να ψωνισουμε κατι καλο για τον επιταφιο και κατι ακομα πιο καλο για την Ανασταση... ωστοσο το καφεδακι... ΚΑΦΕΔΑΡΑ! Καθομαστε λιγο παραπανω για να βγουνε τα 4€, βλεπεις εχουν και το δωρο του πασχα....

Μ.Τεταρτη: Ξαναβγαινουμε για ψωνια, γιατι το παντελονι θελει και το αντιστοιχο σωβρακο απο μεσα... παμε για ενα καφε, τρωμε μια νηστισιμη σαντουιτσαρα και μετα μας πιανει μια ανατριχιλα και πρεπει να παμε στην εκκλησια να μας πασαλείψουν με λαδι στο προσωπο. Το βραδυ ανελεητο κλαμπινγκ, αφου εχει μαζευτει ολη η παλιοπαρεα....οπα!

Μ.Πεμπτη: Βαφουμε τα αυγά, κόκκινα , κιτρινα, πρασινα, μπλε, καραβακια του αιγαιου... συγγνωμη παρασυρθηκα... αλλα η μοδα προσταζει να εχουμε μοντερνα χρωματα στο σπιτι... εννοειται πως δεν ακουμε μουσικη ολη μερα... αλλα παμε για καφε οπου παιζει ισα-ισα χαμηλη μουσικουλα για να μας βαλει στο πνευμα... το βραδάκι πάμε για 5 λεπτά στην εκκλησία να φιλήσουμε το σταυρό, όπου προσέχουμε πως θα σκύψουμε για να μην δώσουμε τροφή στους άλλους να μας σχολιάσουν... Ενα χαλαρό ποτάκι είναι ο,τι πρέπει μετά απο μια τοσο κουραστική μέρα, σε ενα χαλαρο μαγαζι με μουσική κατευναστική (πχ. βανδη, ζηνα κλπ.)

Μ.Παρασκευη: Τοτε θυμομαστε οτι καπου καποτε ειχαμε γινει νονοι... Τρεχουμε γρηγορα για λαμπαδα, τσουρεκι και σοκολατενο κουνελι... Κανουμε μια επισκεψη το απογευματακι στο βαφτηστηρι για να βγουμε απο την υποχρεωση και μετα καρφι για τον επιταφιο... Εκει ειναι η μεγαλυτερη συγκεντρωση των ντοπιων χριστιανων! Μιλας με ολους, γνωριζεις τα τριτα σου ξαδερφια, σε θυμαται μια γειτονισα της γιαγιας σου, που σε εβλεπε οταν πηγαινες και επαιζες εκει πριν 15χρονια... Αυτη η μερα ειναι τοσο σημαντικη που οι κοινωνικες σου υποχρεωσεις σε αναγκαζουν να πας για ενα τσιπουρακι (και νηστισιμο μεζε) και επειδη το σηκωνει η παρεα θα πας και για κανενα σφινακι και ναι... θα εισαι ο πρωτος στη σειρα για να μεταλαβεις ενα ακομα σφινακι με λιγο ψωμι μεσα στην πιο κοντινη εκκλησια...

Μ.Σαββατο: "Λιγος" υπνος μεχρι το μεσημερι ειναι απαραιτητος για να στρωσει η επιδερμιδα... Κομβικο σημειο αποτελει ενας μεσημεριανος καφες για να γινει και ο διακανονισμος για τη βραδινη εξοδο... Γυρνας κατακοπος και βοηθας λιγο για τις αυριανες ετοιμασιες... Ωχ! Η ωρα 23.15... ετοιμαζεσαι... πηγαινεις στην εκκλησια 23.58, οσο εισαι στο δρομο βλεπεις απο μακρυά τα βεγγαλικά... 00.15 εισαι παλι σπιτι, 00.25 εχεις ηδη δοκιμασει τη μαγειριτσα... 01.00 εχεις ραντεβου με τους φιλους σου και πατε να γιορτασετε την Ανασταση του Κυριου...

Κυριακη του Πασχα: 09.00 το πρωι επιστρεφεις λιγο ζαλισμενος και βλεπεις οτι οι υπολοιποι εχουν ξυπνησει και εχουν αναψει φωτια... Πας για υπνο και οταν ξυπνας τρως ενα πλουσιο πρωινο με αρνι, κοκορετσι, σαλατες και λιγο τσιπουρακι, ετσι για το καλο!

Αντε και του χρονου να μαστε καλα...!

Γεια και χαρα σε ολους !

Τα σεβη μου, Amelie!

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Αν παθω κατι κακο.... Η αιτια ειναι αυτη...

Αυτη η...(δεν θα ηθελα να τη χαρακτηρίσω) αποστέλλεται με mail και απειλεί τους ανασφαλεις χριστιανους ολου(οπως λεει) του κοσμου.
Πατηστε πανω στην εικονα για να διαβασετε το περιεχομενο της...


Θα τρελαθουμε τελειως...
Αυτος ο αγιος σου δινει λεφτα για να ευτυχησεις μονο με την αποστολη αυτου του χαρτιου.... Αυτο θεωρουν λοιπον οι πιστοι ευτυχια τα λεφτα;;;;

Έτσι τιμωρει ενας αγιος του θεου-που ειπε οτι ο καθενας ειναι ελευθερος να επιλεξει - οποιον δεν κανει προωθηση τα mail του , τον σκοτωνει;
Οι "πιστοι χριστανοι" του κοσμου στελνουν ενα email και δεσμευουν τους συνανθρωπους τους με λογια, που ουσιαστικα ειναι απειλες και καθαρος προσηλυτισμός.
Δηλαδη εγω ή τα αγαπημενα mου προσωπα θα ζησουν, εφοσον το εκανα προωθηση;;; το οτι το κατακρινω λογικα δεν μετραει...;

Εν ολιγοις θεωρω απαραδεκτο αυτο το μαιλ...
Που να ηξερε ο καημενος ο Ιησους οτι θα γινοτανε τοσος ντρορος... και οτι οι πιστοι του θα σκαρφιζονταν την πιο μεγαλη μπουρδα για να αυξηθουν και να ανεβουν οι μετοχες τους στο χρηματιστηριο της εκκλησιας... ντροπη και μονο ντροπη...

Γεια και χαρα!
Τα σεβη μου, Amelie!

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Η Γη φωνάζει: HEEEEEELP!!!

Άργησα, αλλά πιστεύω να σας ανταμείψω....




1. Φρόντιζε να αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο την ηλιακή ενέργεια για τη θέρμανση του σπιτιού σου το χειμώνα. Την ημέρα άνοιγε τις κουρτίνες και άφηνε τον ήλιο να μπαίνει στο σπίτι και να το ζεσταίνει. Το βράδυ κλείνε τα εξώφυλλα των παραθύρων και τις κουρτίνες, για να μη φεύγει γρήγορα η θερμότητα.

2. Το καλοκαίρι, κατέβαζε τις τέντες και κλείνε τα εξώφυλλα των παραθύρων την ημέρα, για να προστατεύεται το σπίτι απ’ τον ήλιο. Το βράδυ άνοιγε τα παράθυρα, για να δημιουργούνται ρεύματα και να δροσίζεται το σπίτι.

3. Θυμήσου ότι ένας ανεμιστήρας μας δροσίζει, ενώ καταναλώνει ενέργεια όση και ένας κοινός λαμπτήρας φωτισμού. Η καλύτερη θέση για ένα ανεμιστήρα είναι η οροφή.

4. Φρόντιζε τα παράθυρα να είναι κλειστά όταν λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης το χειμώνα, ή το σύστημα ψύξης το καλοκαίρι, για να μη χάνεται πολύτιμη ενέργεια.

5. Ένα κτίριο με μόνωση και διπλά τζάμια έχει πολύ μικρότερες απώλειες θερμότητας το χειμώνα και “ζεσταίνεται” δυσκολότερα το καλοκαίρι. Επομένως μας εξασφαλίζει πιο άνετες συνθήκες διαβίωσης απ’ ότι ένα κτίριο χωρίς μόνωση.

6. Φρόντιζε να μη μένουν αναμμένα φώτα σε δωμάτια, όταν δεν είναι απαραίτητο. Να θυμάσαι ότι οι λαμπτήρες φθορισμού είναι πιο οικονομικοί από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, που παρέχουν το ίδιο φως. Ακόμα, όλοι οι λαμπτήρες αποδίδουν περισσότερο φως, αν συνηθίζεις να τους ξεσκονίζεις συχνά.

7. Φρόντιζε οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές να τοποθετούνται στην κατάλληλη θέση (π.χ. το ψυγείο μακριά από το καλοριφέρ ή την ηλεκτρική κουζίνα...) και να χρησιμοποιούνται σωστά (π.χ. η πόρτα του ψυγείου ή του φούρνου να είναι καλά κλεισμένη, να γίνεται λογική χρήση του θερμοσίφωνα....)

8. Μη ξοδεύεις άσκοπα το νερό, που είναι πολύτιμο και μη χρησιμοποιείς ζεστό νερό όταν δεν χρειάζεται.


9. Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να αποφεύγεις τη χρήση του αυτοκινήτου, όταν δεν είναι αναγκαίο. 10. Να κάνεις τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου και του συστήματος θέρμανσης του σπιτιού, ιδιαίτερα του καυστήρα.

11. Φρόντιζε, όταν σου δίνεται ευκαιρία, να ενημερώνεις τους γύρω σου για τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

12. Να συνδέεις πάντα την κατανάλωση ενέργειας με τα προβλήματα που η παραγωγή και η χρήση της προκαλεί στο περιβάλλον.







Επιλέγουμε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας γιατί…




· Καταναλώνουν 4-5 φορές λιγότερη ενέργεια από τις κοινές λάμπες πυρακτώσεως.

· Έχουν διάρκεια ζωής 8-12 χρόνια.

· Η χρήση τους μειώνει το ετήσιο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος κατά 12 ευρώ περίπου ανά λάμπα.

· Με τη χρήση μιας λάμπας εξοικονόμησης γλιτώνουμε την ατμόσφαιρα από 116 κιλά ρύπων διοξειδίου του άνθρακα περίπου το χρόνο, αφού αυτή επιβαρύνει μόλις με 29 κιλά διοξειδίου του άνθρακα.

· Μας φαίνονται πιο ακριβές από τις λάμπες πυρακτώσεως – αν όμως υπολογίσουμε το συνολικό κόστος (αγοράς και ηλεκτρικού ρεύματος) για 5 χρόνια χρήσης, αυτό ανέρχεται σε μόλις 23 ευρώ! (Υπολογίζουμε μια μέση τιμή αγοράς 8 ευρώ συν 3 ευρώ περίπου το χρόνο σε κατανάλωση ρεύματος)

· Κυκλοφορούν πλέον σε μεγάλη ποικιλία που μπορεί να καλύψει σχεδόν όλες τις ανάγκες και τα γούστα. Ας μην ξεχνάμε ότι όσο καλύτερης ποιότητας είναι η λάμπα εξοικονόμησης, τόσο καλύτερο θα είναι το φως της.

· Δεν επηρεάζουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου – μας προσφέρουν αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν όταν τις αγοράσαμε: φωτισμό.

· Η στροφή στις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα θα περιόριζε σημαντικά την ανάγκη για την κατασκευή νέων ρυπογόνων σταθμών παραγωγής ενέργειας, μειώνοντας έτσι την εξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα.

· Είναι φιλικές προς το κλίμα.


Μια αξιοπρεπη προσπαθεια κανει η greenpeace.... Επισκεφτειτε το site της και "κλεψτε" ιδεες για εξοικονομηση ενεργειας...

Γεια και χαρά σε όλους . . .
Τα σέβη μου, Amelie.


Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Συγνωμη!

Συγνωμη για την καθυστερηση... εχει προβλημα η συνδεση μου... μεχρι αυριο ελπιζω να καταφερω να αναρτησω ενα καλο ποστ! γεια και χαρα!